FacebookTwitterFeed

ACTUELE VACATURES

Aangeboden

Zoekt u werk in de kinderboerderijensector? U kunt een oproep plaatsen voor kinderboerderijen. Deze oproep zal geplaatst worden op het ledendeel van de website. Kinderboerderijen kunnen direct contact met u opnemen. Als u een oproep wil plaatsen, stuur dan uw CV en motivatie op per e-mail. De oproepen blijven twee maanden op de website staan. Wij plaatsen alleen oproepen van werkzoekenden met een relevante opleiding/ervaring.

Gevraagd

Bent u op zoek naar personeel? Op deze pagina kunt u een oproep doen. U kunt uw vacature e-mailen naar de vSKBN, maar u kunt ook zelf een vacature plaatsen via 'Voeg vacature toe' bovenaan de pagina. 

Kinderboerderij:
Plaats: Oosterhout
Reageren voor: 25-10-2017

Omschrijving:

 

Milieu Educatief Centrum en Kinderboerderij Oosterhout (MEK) zoekt op zeer korte termijn een enthousiaste beheerder (m/v).

Het MEK heeft een kinderboerderij en een milieu educatief centrum weten te combineren tot een geheel. Wij streven naar een wereld waarin de mensen de natuur en het milieu zo goed mogelijk beheren, ook rekening houdend met mensen in andere delen van de wereld en latere generaties. Dit doet het MEK onder andere door het begeleiden van mensen in het proces dat moet leiden naar een duurzame houding. Onze kinderboerderij herbergt een groot scala aan dieren waarbij we ons vooral richten op oudHollandse rassen.  

Werkzaamheden en beschrijving van de functie
Als beheerder draag je zorg voor de algehele bedrijfsvoering van milieu educatief centrum en kinderboerderij. Daarnaast valt het beheer van de opstallen en het terrein van de kinderboerderij onder jouw hoede. De beheerder geeft leiding aan een team vrijwilligers, bewaakt de processen en werkt zelf ook mee. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kasadministratie en de administratie met betrekking tot de dieren en vrijwilligers van het MEK.

Je werkt nauw samen met de dierverzorger die de verantwoordelijkheid heeft voor de verzorging van de dieren. In voorkomende gevallen help je zelf ook mee met de dierverzorging.

Je houdt er van om met mensen te werken en hen te motiveren. Je houdt toezicht op alles wat er gebeurt op het MEK en maakt werkroosters. Je bent in noodgevallen buiten de normale werktijden bereikbaar en inzetbaar.

Je zorgt voor een schone en veilige omgeving voor medewerkers, dieren en bezoekers.

Je onderhoudt contacten met het bestuur van de stichting, de dierenarts, de gemeente, scholen, diverse organisaties en leveranciers.

Je ontvangt de bezoekers, organiseert activiteiten zoals bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes en evenementen en je coördineert de activiteiten op educatief gebied.

Je bent communicatief vaardig, creatief, innovatief, stressbestendig, open en enthousiast.

Flexibiliteit en schakelvermogen zijn vereisten voor deze functie. Op de kinderboerderij is veel mogelijk! Er wordt ook buiten de kaders gedacht.

Functieniveau
Je beschikt minimaal over de opleiding Management/Dierverzorging MBO-niveau 4 of gelijkwaardig. Daarnaast beschik je over technisch en praktisch inzicht.<

25 October 2017 00:39:03
Kinderboerderij:
Plaats: Den Haag
Reageren voor: 07-11-2017

Omschrijving:

 

Ben jij onze nieuwe beheerder op één van de Haagse stadsboerderijen?

Wat ga je doen?
Het is jouw taak te zorgen voor de openstelling, de exploitatie van en het toezicht op de stadsboerderij zodat deze schoon, heel en veilig is voor bezoekers, personeel en dieren. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de dierenverzorging (binnen de kaders van het beleid) en verzorg je de communicatie, educatie en activiteiten op het terrein van landbouw en voedselproductie, huisdieren, leefbaarheid en duurzaamheid.
Daarnaast beheer en onderhoud je de terreinen en verricht je onderhoudswerkzaamheden en urgente reparaties. Verder verzorg je de coördinatie van de inzet en begeleiding van overige (vrijwillige) medewerkers en betrokkenen op de boerderij, registreer je gegevens voor maandelijkse overzichten en verzorg je voortgangsrapportages.

Het bedrijfsonderdeel Archeologie & Natuur- en Milieueducatie
De afdeling Archeologie & Natuur- en Milieueducatie bestaat sinds 1 januari 2015 en heeft ongeveer 70 medewerkers. De taken van Archeologie zijn onder meer het vormgeven en uitvoeren van het archeologiebeleid van de gemeente Den Haag, het uitvoeren van het benodigde onderzoek en de rapportage daarvan en het deponeren en beheren van de opgegraven vondsten en documentatie. Ook het overbrengen van kennis over archeologie aan de Hagenaar en bezoekers van de stad door middel van publicaties, communicatie en p.r. is een taak van de afdeling.

De taken van Natuur- en Milieueducatie (NME), zoals de naam al aangeeft, liggen vooral in voorlichting en onderwijs rondom natuur en milieu. Dat wordt onder andere gedaan in lessen op scholen, maar ook op de tien stadsboerderijen die de afdeling rijk is. School in Bos in Drenthe is een begrip bij de Haagse jeugd en organiseert werkweken waar wekelijks circa 80 Haagse schoolkinderen kennismaken met natuur en archeologie. Daarnaast zet NME zich in voor stadslandbouwprojecten.

Wat bieden wij?
•Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden. Bij goed functioneren wordt dit (gemiddeld) na een jaar omgezet in een vaste aanstelling. Als je al een vaste aanstelling hebt bij de gemeente Den Haag, dan behoud je je vaste aanstelling
•een maximaal salaris van € 2.662,- bruto per maand (salarisschaal 6) op basis van een volledige werkweek
•Een 32-urige werkweek

25 October 2017 00:21:14
Kinderboerderij:
Plaats: Almere
Reageren voor: 01-10-2017

Omschrijving:

De stad en de natuur met elkaar verbinden, dat is wat wij, samen met verschillende partners, op al onze locaties willen doen. Elk met eigen karakter, functies en activiteiten, waar educatie, recreatieen ontmoeting centraal staan. Zodat iedereen de unieke natuur van Almere zelf kan ontdekken enbeleven, dicht bij huis. Wij doen dit voor en met scholen (van po tot hbo), kinderopvang en bso’s eninwoners en bezoekers van Almere. In Almere beheren wij twee kinderboerderijen in Stedenwijk ende Bouwmeesterbuurt, een schaapskooi met een schaapskudde van circa 150 schapen in het Vroege Vogelbos en een kleine schaapskooi op stadslandgoed de Kemphaan. Daarnaast onderhouden wij diverse tuinen, weides en bossen.

Voor ons team zoeken wij op korte termijn een bevlogen: Beheerder m/v (32 – 36 uur)

Wat ga je doen?
 Je werkt samen met de andere beheerders op de verschillende plekken waar we dieren houdenen bent samen met hen verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren.
 Je bent deelverantwoordelijk voor het onderhoud van de gebouwen en verblijven en het groenop de locaties.
 Je bent gastheer/vrouw voor de bezoekers en voert de activiteiten op (een deel van) de locatiesuit, in overleg met en ondersteuning van je collega’s. Denk hierbij aan lessen voor scholen enopen dagen.
 Je stuurt vrijwilligers en stagiaires aan.
 Je bent verantwoordelijk voor (een deel van) de administratie.

Wij vragen:

 Een relevante afgeronde opleiding (MBO 4+/HBO).
 Senioriteit en zelfstandigheid door aantoonbaar meerjarige werkervaring op het gebied vandierverzorging en/of veehouderij.
 Woonachtig in Almere of directe omgeving.
 In het bezit van een auto en rijbewijs B/E.
 Ook inzetbaar in de avonden/het weekend.
 Goede communicatieve vaardigheden (mondeling/schriftelijk).

Wij bieden:
Een fantastische en inspirerende werkomgeving en uiteraard worden er bij de functie passendearbeidsvoorwaarden geboden. In eerste instantie moet worden uitgegaan van een jaarcontract.
Meer informatie over de stichting Stad & Natuur vind je op www.stadennatuur.nl.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Albert Winters, manager bedrijfsvoering, tel.036-5475050. Je schriftelijke motivatie en CV kun je mailen naarinfo@stad

26 September 2017 23:47:39
© 2017 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen