FacebookTwitterFeed


Evaluatie vogelgriep

 

De vSKBN is gevraagd om deel te nemen aan de evaluatie maatregelen vogelgriep. Naar aanleiding van alle reacties die we hebben ontvangen, hebben we een rapportage aangeleverd, waarin de bevindingen en knelpunten zaten voor de kinderboerderijen rondom de maatregelen vogelgriep die vanaf november 2016 tot en met april 2017 van kracht waren.

Communicatie en dierenwelzijn
De belangrijkste punten die we hebben vermeld is het belang van meer eenduidigheid in de communicatie van de maatregelen en directe betrokkenheid van de vSKBN. De lange periode van het afschermen van de dieren, leidde op veel plekken tot welzijnsproblemen. Daarnaast zijn een aantal kinderboerderijen deze periode (tijdelijk of geheel) gesloten geweest. Dit was geen verplichting, maar door uitvoering van de maatregelen zagen zij voor hun situatie geen andere mogelijkheden.

We hebben aangegeven dat het belangrijk is maatregelen te nemen passend bij de risico's, omdat we nu ook een andere situatie hadden als de voorgaande jaren, doordat wilde watervogels een grote rol speelden bij de besmetting. Het aantal besmettingen onder commerciele bedrijven en onder hobbymatige houders is relatief zeer klein gebleven. In een eerder stadium heeft het ministerie al aangegeven dat de maatregelen niet mogen leiden tot dierenwelzijnsproblemen. We zijn nog in afwachting van de resultaten hieruit.

 

 

Volg ons!

vSKBNederland RT @VET_UniUtrecht: Op 21 maart gaan Utrechtse basisschoolkinderen de boer op https://t.co/SKQSZEFRk1 https://t.co/uf8jxfy46M
vSKBNederland RT @RoodbFrieseKoe: Directeur Genenbank: zeldzame runderrassen ook in levende lijve in stand houden! https://t.co/I4HNKdFvOb?
vSKBNederland VERWONDERHUIS ELZENHOEK OssSinds vorige week is het Verwonderhuis op NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek of… https://t.co/4eNs2LI0Ln
© 2018 - Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen