FacebookTwitterFeed


Lessen voor scholen / NME / groepen

thumb 69 image 1Veel kinderboerderijen hebben naast hun dierenweides en reguliere stallen ook een educatief centrum, veelal in de vorm van een natuur & milieu educatie centrum (NME). Deze centra verzorgen onder andere lessen voor scholen die ook als project te omschrijven zijn. Voor kinderboerderijen en NME-centra staan lesprogramma’s die op andere kinderboerderijen worden aangeboden en daar succesvol bleken.

Deze lesprogramma’s kunt u gebruiken tijdens de lessen die u verzorgt voor leerlingen van de basisschool. Houd u er bij het gebruiken van een lesprogramma rekening mee dat er soms speciale eisen gesteld worden aan het lesmateriaal voor schoolklassen. Voorbeelden van projecten uit deze categorie zijn:

  • de kleuterles
  • kriebelbeestjes zoeken
  • Meneer de Pauw

Eigenlijk alle projecten die gericht zijn op groepen. Meestal zijn dit de lessen voor scholen, maar het kunnen ook de lessen zijn vanuit het NME-centrum. 

Wat betekent dit voor uw kinderboerderij?

Het is mogelijk dat er een NME-centrum is aangesloten bij uw kinderboerderij. In dat geval heeft u waarschijnlijk al projecten en lessen met betrekking tot educatie in uw bezit. De vSKBN vindt het echter belangrijk dat de mogelijkheid bestaat om deze lessen met elkaar te delen. Hierdoor kunnen we van elkaars ervaringen leren, waardoor kinderboerderijen in het hele land naar een nieuw niveau worden getild. Om dit te bereiken biedt de vSKBN u de mogelijkheid om succesvolle lesmaterialen via deze databank met andere kinderboerderijen te delen. 

Bekijk hier alle projecten op het gebied van lessen voor scholen

Voeg hier uw eigen project toe

 

© 2019 - Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland
Brancheorganisatie voor kinderboerderijen